Nu vil jeg skrive lidt om min teknik, og prøve at beskrive hvad mange af mine billeder er vokset ud af. Alt kommet fra mit eget indre.

Der er mange måder at lave kunst på, men ens er det nok at hvis det gøres i ærlighed er det en fremvisning af noget indre i den udøvendes personlighed, der i ”kunsten” lægges udenfor individets personlighed, der bliver sat et aftryk i tiden, men det aftryk er kommet af noget fra tiden, noget  spejlet fra verden udenfor personen, noget der har sat sit aftryk ind på personligheden.

For en del år siden begyndte jeg sideløbende med andre teknikker at lave collager.

Jeg tog egne malede akvareller og brød dem op, Lagde dem på en baggrund. Forskelligt om det var en hvid flade eller malet(eget).

Derefter gik jeg i dialog med det brudte og malede det sammen med baggrunden. Det blev på den måde et motiv der var brudt trukket ud i et forvrænget figurativt abstrakt udtryk. Og alligevel figurativt, genkendeligt, som en ny verden.

Jeg eksperimenterede videre udefra samme teknik.

Brød op og lage ind i nye sammenhænge. Alt opstået fra eget indre. Jeg brød motivet op og lagde det op med rum mellem fladerne. Nu en udvidelse af gammelt, men uden nyt imellem fladerne.

Jeg begyndte så at finde ud af hvad og hvorfor jeg gjorde som jeg gjorde.

Min tolkning er at mine billede/collager spejler ind i mit indre hvad der sker i samfundet. Vi lever i en fragmenteret tid, alt brydes ned lægges sammen i nyt og nye konstellationer opstår.

Det skal jo forstås på den måde at det ikke er noget jeg har bestemt at ville gøre/vise, men noget der har lagt sig ud i konsekvens. Jeg har været meget optaget af det der sker i vores tid, og det er så det der vil frem og ud.

Teknikken er nu udvidet til at jeg lægger eget akvarel billede op på hvid baggrund, og udvider hele billedet til en baggrund udenom. Det vil sige at der måske i tiden er et håb om at gammelt ikke kun forgår, men måske nok fragmenteres og alligevel går over og ind i e nye sammenhænge. Vi skal blot turde det nye, lade os glide med og se de anderledes muligheder. De muligheder der ligger udenom den verden vi før kendte til.

 

 

 

Billeder sammen med Karlebo Kunstforening Byens Hus

Karlebo Kunstnergruppe, på Humlebæk Bibliotek

fra 2023, forår og efterår.

.